Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

RAMAZAN POĞAÇASI (Kek)

Antalya`nın geleneksel lezzetlerinden ramazan poğaçası. Antalya 'da "Meşhur 18'in poğaçası" olarak bilinir. Çay saatiniz içinde eşsiz bir ikram.












Malzemeler:
1 yumurta
2,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı tahin
2 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
2 su bardağı ince irmik
2 tepeleme yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:
Susam
30 adet kabuğu soyulmuş tuzsuz fıstık veya badem

Yapılışı:

Derin bir çırpma kabının içinde yumurta, şeker, sıvı yağ, tahin ve yoğurdu çırpın. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Fırınlarımızın içinde bulunan o büyük fırın tepsisini yağlayın (Bu tarif 2 kek tepsisi ölçüsüdür.) ve karışımı dökün. İsterseniz tepsinizin üzerine yağlı kağıt seripte üzerine karışımı yayabilirsiniz. Üzerine susam serpin. Bademleri bir cevzede haşlayalım ve kabuklarını soyup üzerine aralıklı olarak her dilime bir badem gelecek şekilde koyun ve 175 ºC'de pişirin.

NOT: Un, kabartma tozu ve tarçını bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.

                                                          AFİYET OLSUN.

4 yorum :

  1. antalyada yaklasik on yil yasadim ve bu keki cok yemisligim vardir, tarif icin cok tesekkurler.......blogunuz harika

    http://tatlikiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Ramazan ayının müjdecisi pideler fırınlarda çıktığı anda ramazan poğaçasıda yanında yerini alır. Bende bir çok Antalyalı gibi pidenin yanında hemen razamazan poğaçasınıda alırım. Benim çok sevdiğim bir lezzettir. Herkese tavsiye ederim.

      Sil
  2. ŞİMDİ POĞAÇAM FIRINDA PİŞTİ EVİ MİS GİBİ KOKULAR SARDI. GÖRÜNTÜ VE TAD SÜPER. ELLERİME SAĞLIK.:)) TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  3. Şu an fırınımda pişiyor etrafı missss gibi kokular sardı eminim tadıda süper olacak. Emeğinize sağlık. (Elvan)

    YanıtlaSil